top of page

Over Geduho

Ons akkerbouwbedrijf is gelegen in de Hoeksche Waard en de percelen liggen verspreid van Puttershoek tot Piershil. De belangrijkste teelt is die van aardappelen, het grootste gedeelte is bestemd voor de supermarkten, maar we telen ook frites aardappelen en pootaardappelen. Daarnaast zijn zaaiuien ook een belangrijk ondereel van ons bouwplan. Deze proberen we vooral zo lang mogelijk te bewaren met behulp van ons condensdroogsysteem. Verder zijn er elk jaar suikerbieten, wintertarwe en conservenerwten bij ons te vinden.

Foto: Copryright Albert Heijn

Geschiedenis

De oorsprong van het bedrijf ligt aan de Blaakschedijk, Mijnsheerenland. Hier is Cornelis Maaskant, de opa van Kees en Gertjan, begonnen met een tuinbouw bedrijf in 1918. Jan van Dueren den Hollander, schoonzoon van Cornelis, heeft het overgenoemen en is verder gegaan met melkvee en akkerbouw. Al snel bleek het melkvee niet zijn passie en werden er fruitbomen aangeplant. Toen twee van de vijf zoons, Gertjan en Kees, in het bedrijf kwamen werd er van de fruitteelt overgestapt op witlof en dit werd dan ook het nieuwe hoofdgewas. Na niet al te lange tijd werd het bedrijf uitgebreid en werd het huidige bedrijf in Oud-Beijerland gekocht. In 2002 is besloten om te stoppen met het kweken van witlof. De witlofkweekcel en de andere bewaarcellen zijn geschikt gemaakt voor aardappelbewaring. Tegenwoordig draait dan ook alles om de teelt en de bewaring van de aardappelen. 

Sinds enkele jaren zitten nu ook de zoons van Kees en Gertjan in de maatschap, Rik en Gerben. De volgende generatie wordt dus klaargestormd om het stokje over te gaan nemen!

Duurzame Teelt

De manier van produceren wordt steeds belangrijker, afnemers en consumenten stellen allerlei (bovenwettelijke) eisen aan de producent. Als akkerbouwbedrijf hebben wij als doel om veilig en gezond voedsel te produceren met inachtneming van zorg voor de omgeving waarin wij produceren.

Als bewerkers van de bodem zijn wij ons al generaties lang bewust van het belang van goed omgaan met de bodem en alles wat daarop en in leeft. Natuurlijk is het wel zo, dat inzichten en mogelijkheden door de tijd heen  wel kunnen veranderen. Gevolg is dat teeltwijze en manier van produceren steeds blijven veranderen. Ook de moderne techniek geeft veel nieuwe mogelijkheden, wat we vaak precisie landbouw noemen.

DSC07733.JPG
lans-globalgap-certificate.png
favicon-196x196.png
800_810-647-16019-gesloten-keten-offpack-logo-koe-rgb.png
Voedselveiligheid

Al sinds jaren zijn wij Global GAP gecertificeerd om te voldoen aan de laatste voedselveiligheid eisen, gesteld vanuit de afnemers. Ook beschikken we over een GRASP-certificaat.

De tafelaardappelen worden geteeld onder het keurmerk 'AH Beter voor Natuur & Boer'.

Verder worden onze aardappelen, uien en erwten geteeld volgens de richtlijnen van 'On the way to Planet Proof'. 

Het in Nederland geproduceerde voedsel voldoet aan de hoogste standaarden van voedselveiligheid en wordt intensief gecontroleerd. Ook kiezen telers voor de lekkerste rassen en door de korte lijnen naar de afnemers blijft de versheid goed bewaard.

Energie

In 2012 zijn we ons gaan oriënteren op de aanschaf van zonnepanelen. Na enig onderzoek en informeren bleek het aantrekkelijk om op ons oude asbesthoudende dak een nieuw dak met zonnepanelen te leggen. Begin 2013 werd begonnen met het vervangen van het oude dak, door een nieuw geïsoleerd dak. Daarna werden de zonnepanelen geplaatst en werden wij stroomproducent. Het is lastig om het verbruik optimaal af te stemmen op de productie, maar we proberen dit wel zo veel als mogelijk te doen. De koeling wordt in de koude donkere maanden 's nachts uitgezet, omdat er dan geen zonne energie geproduceerd wordt. Ook proberen wij zoveel mogelijk te gaan voor lange bewaring van onze producten vanwege de hoge opbrengst van zonne energie in de maanden april, mei en juni.

go_photo_1585987045926.jpg
bottom of page